Stokta

TLOS FARM Aspir Tohumu Yağı 40 ml

64,90

Kategoriler: Etiketler:

Açıklama

Aspir Yağı (Carthamus Tinctorius)
Aspir yağı,  aspirin çiçek açmış tohumlarından soğuk pres yöntemiyle sıkılarak elde edilen yenilebilir bir yağ çeşitidir.
Yalancı safran, Amerikan safranı ve boyacı safranı gibi isimlerle de bilinen, tek yıllık, geniş yapraklı, sarı, kırmızı, turuncu, beyaz ve krem renklerinde çiçeklere sahip, dikenli ve dikensiz tipleri olan, kurağa dayanıklı ve ortalama yağ oranı % 30-45 arasında değişebilen bir yağ bitkisi olan aspir bitkisinin, ilk olarak Asya kıtasının güneyinde, Ortadoğu bölgesinde ve Akdeniz ülkelerinde ekildiği bilinmekte ve tüm dünyaya buradan yayılmış olabileceği kabul edilmektedir.
Önceleri tıbbi amaçlarla ve çiçeğindeki boya maddesinin gıda ve kumaş boyacılığında kullanılması amacıyla yetiştirilmiş, daha sonraları ise, tohumundaki yağı için yetiştirilmeye başlanmıştır.
Aspir yağı; Linoleic asit, çoklu doymamış yağ asitleri, Omega 3, Omega 6 , E Vitamini, K Vitamini içerir. Aspir yağındaki linoleik asit cilt sağlığını artırmak için ideal bir mineraldir.  Linoleik asit, sebum üretimini dengeleyerek, tıkanmış gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca yeni cilt hücrelerinin yenilenmesini uyarır.
Aspir yağı, cildin doğal dengesiyle uyumlu, etkili bir nemlendiricidir. Bu özelliği ile banyo ve vücut kozmetiklerinde yoğun olarak kullanılan yağlardandır.
Aspir yağını kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise günlük kullanım miktarıdır. Günde bir tatlı kaşığı oranından fazla kullanmamanız sağlığınız açısından faydalı olacaktır.
Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız.
Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. 

Shipping Countries: Türkiye


İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“TLOS FARM Aspir Tohumu Yağı 40 ml” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir