Stokta

TLOS FARM Sedir Ağacı Yağı 10 ml

80,90

Kategoriler: Etiketler:

Açıklama

Sedir Ağacı Yağı (Cedrus Atlantica)
Su Buharı Distilasyon Yöntemi kullanılarak üretilen uçucu yağdır. 
Piramide benzeyen bir görüntüye sahiptir.
Sedir ağacı yurdumuzda yetişen değerli orman ağaçlarından bir tanesidir. iğneli yapraklı ağaç türlerindendir. Çamgiller familyasındandır.
Sedir ağacından elde edilen yağlar genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılır. Bu ağaç türü diğer kozalaklı ağaç türleri gibi büyümesi zaman alan bir ağaçtır. Aynı zamanda güçlü bir odun yapısı vardır. Diğer çam ağaçlarına benzer biçimde odununda reçine bulundurmaktadır. Bu reçine boş yer salgılanmaz. Reçinenin sedir ağacı için önemi şu şekildedir. Eğer sedir ağacı herhangi bir sebeple darbe alır ve yaralanırsa açılan bu yaranın üzerinin kapatılarak ağacın mikrop almasını engellemek ve ağacın kendi imkanları ile kendisini tekrar onarmasını sağlamaktır. Bu nedenle halk arasında reçine, mikrop öldürücü olarak kullanılan bir ilaç niteliğindedir. Aynı zamanda kehribar taşı olarak bildiğimiz meşhur taş da bu ağacın reçinesinin fosilleşmiş hali ile ortaya çıkar. Ayrıca reçine kokusu ve kimyasal yapısı sayesinde sedir ağacını kurt ve böceklere karşı korur.
50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya  elektrikli diffuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.
Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız.
Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.
Harici kullanım içindir. Ağız yolu ile kullanıma uygun değildir.

Shipping Countries: Türkiye


İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“TLOS FARM Sedir Ağacı Yağı 10 ml” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir